Saturday, April 19, 2008

ULAT in my food!!

Sdang hangat crita d brita pasal pelajar keracunan makanan ni... d sini sy pun ada crita mo bagitau
Tadi tgh hari time lapar2 ni saya, alister sama c dye p la lunch di cafe KTC kan, sblum ni kami p K9 makan tapi hari ni malas jalan jauh..
so lepas ambi makanan 2 kami makan la sambil tgk 'bleach' d tv sambil borak2 kosong
lepas habis makan 2 mo minum la kan jadi ada la dorang kasi sedia ais kosong (air sejuk).. mula2 saya tgk air sy tu adala sumthin' d dalam tapi saya ingat itu mungkin sisa makanan di dalam mulut saya y masuk dalam air jadi minum sja la dari mulut sendiri juga pun
minum punya minum, semakin sedikit air tu semakin jelas la kelihatan benda asing tadi tu.. benda tu ada bentuk tersendiri panjang n ada bulat hitam d hujung.. atas dasar curiga saya pun kasi keluar la benda tu pakai straw
Rupa2 nya benda tu ULAT!!!! punya la saya terkejut saya makan habis suda baru perasan ada ulat ni!! ko tengok la gambar di atas tu, itu la lunch yang saya makan tadi, licin mah saya makan tau2 ada ulat pula!!
nasib baik la perut saya ni kebal, tiada juga saya muntah2 keracunan makanan muahahah...
Itulah ni nasihat dari saya, lain kali kalo mo makan buat autopsi dulu makanan tu belek2 la mana2 yang patut check dulu kalo selamat dimakan hoho
And jangan lupa pray dulu sebelum makan :)

0 comments:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons